dilluns, 15 d’octubre de 2012

Química 

4t d'ESO elabora vi


És temps de vermar i a Sant Bonaventura no ens volem quedar enrere. Per fer que entenguem com actuen les bactèries damunt distintes substàncies, la nostra professora, Miquela, ens va proposar fer l'intent de produïr una fermentació etílica al laboratori, i què millor que intentar elaborar vi, ara que el reïm abunda.

Així doncs, na Miquela ens va dur una caixa plena de reïm de dos tipus diferents. Vàrem exprimir el reïm amb la turmix a fi de fer suc i després el vam passar pel colador. Una vegada els sucs estaren preparats (en tenim blanc i tint, i també amb distintes quanitats de pell del reïm), els abocàrem a recipients Erlenmeyers i els tapàrem de distintes fromes. 
Just queda esperar a que les llevadures facin el seu treball (fermentar el vi) i tendrem alcohol etílic al suc de reïm, és a dir, vi (o un intent). 





                                                                                  


                                                                                       Adrià Speck

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada