dimarts, 30 d’octubre del 2012

Química


Experiment del vi

Després de 3 setmanes esperant a que les bactèries fermentassin la glucosa del most, hem baixat al laboratori a   comprovar el resultat del nostre experiment. 
Ens hem trobat amb que únicament a un dels mosts (fet de reïm blanc, el que més massa tenia i més tancat esteia) les bactèries transformaren la glucosa en alcohol etílic, produïnt vi blanc, bastant afruitat. Als altres recipients, s'ha produit vinagre. Com a resultat, podem observar que depèn de la massa del líquid i l'obertura del recipient que el conté, es produeix una fermentació etílica (vi) o una acètica (vinagre).
D'altra banda, els recipients han resultat ser un lloc excel·lent per la cria de les mosques del vinagre. El laboratori era un autèntic niu de mosques i cucs. També hem aprofitat per observar-los amb el microscopi i comprovar les nombroses mutacions que presenten.

Gràcies Miquela per permetre'ns realitzar aquest experiment. 

Adrià Speck

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada